THE INNOVATION FESTIVAL FOR FUN COLLABORATION

SIGN UP HERE

Mikä on InnoEvent?

InnoEvent Tampere on viisipäiväinen innovointikilpailu, joka järjestetään 4.-8.11.2019 

1000 opiskelijaa Tampereen kolmesta korkeakoulusta työskentelee 6-8 hengen tiimeissä ratkoen yritysten oikean elämän haasteita ja ongelmia. Apuna heillä on viikon aikana joukko asiantuntijoita, valmentajia ja yritysedustajia.

Tapahtuman tavoitteena on kehittää uusia, innovatiivisia ratkaisuja, jotka auttavat kyseistä yritystä tulevaisuudessa. Lisäksi tapahtuma tarjoaa opiskelijoille uniikin mahdollisuuden työskennellä oikean liiketoiminnan parissa, verkostoitua, oppia sekä totta kai tehdä opintopisteitä!

Viikon lopussa perjantaina opiskelijatiimit esittelevät ratkaisunsa tuomaristolle.  Tuomaristo valitsee jokaisen toimeksiannon parhaan ratkaisun/idean ja tämän idean takana ollut tiimi palkitaan 1000 euron palkinnolla perjantai-illan Gaalassa.

2. Mitä tämä tarkoittaa selkokielellä?

Opiskelijat jaetaan poikkitieteellisiin tiimeihin, yhteensä noin 6-8 ihmistä per tiimi. Näille tiimeille annetaan toimeksianto oikealta yritykseltä, johon yritys tällä hetkellä haluaisi saada uusia näkökulmia ja ratkaisua.

Tiimeillä on viisi päivää aikaa kehitellä tähän ratkaisu, jonka he esittelevät perjantaina Finnkino Plevnassa. Parhaat ratkaisut palkitaan 1000 eurolla!

3. Mitä toimeksiannolla tarkoitetaan?

Toimeksianto on kysymys tai ongelma, jonka parissa yritys sillä hetkellä oikeassa elämässä työskentelee, ja jonka yritysedustaja antaa opiskelijatiimeille.

Aiempina vuosina toimeksiannot ovat vaihdelleet Tampereen Hiedanrannan asuinalueen kehittämisestä aina tulevaisuuden vastuullisen maitoketjun ideointiin.

Toimeksiannot ovat oikeita haasteita, mikä tarkoittaa sitä että yritykset eivät keksi niitä tyhjästä –  yritykset painivat todellisuudessakin näiden asioiden kanssa ja haluavat niihin uusia, innovatiivisia ratkaisuja.

4. Mistä toimeksiannot tulevat?

Toimeksiannot tulevat yrityksiltä, jotka osallistuvat InnoEvent Tampere -tapahtumaan. Projektitiimimme tarjoaa apuaan yrityksille casejen hienosäädössä ennen niiden julkaisua, mutta alkuperäinen idea niihin tulee yrityksiltä itseltään. 

5. Kuka päättää missä tiimissä olen ja millä perustein?

Projektitiimi kokoaa tapahtumaviikon opiskelijatiimit.

He varmistavat, että jokaisessa tiimissä on oikea määrä opiskelijoita ja että opiskelijat tulevat mahdollisimman monelta eri koulutusalalta.

Tällä tavalla joka tiimissä on mahdollisimman montaa eri näkökulmaa. Tiimit muodostetaan ennakkoilmoittautumisten perusteella ennen tapahtuman alkua.

6. Voinko vaihtaa tiimiä kesken viikon?

Tiimien vaihtaminen kesken viikon ei lähtökohtaisesti ole mahdollista. Me InnoEventissä haluamme korostaa monialaista oppimista ja kommunikaatiota.

Jos ryhmässäsi ilmeentyy jokin erityinen syy, joka häiritsee työskentelyä, ota yhteyttä InnoEvent projektitiimiin.

7. Kuka päättää voittajat?

Toimeksiantojen voittajat valitsee joukko tuomareita. Tuomarijoukko koostuu yritysedustajista, valmentajista sekä sidosryhmien jäsenistä.

Jos saat tietää ennen tapahtuman alkua ettet kykenekään osallistumaan, huolimatta siitä että olet jo ehtinyt ilmoittautua, ensimmäinen asia joka sinun tulisi tehdä on kertoa meille!

Tämä tekee meidän elämämme helpommaksi ja auttaa tapahtumaa kulkemaan sujuvammin. Ota yhteyttä projektitiimiin.

Jos joudut olemaan poissa vain muutaman tunnin, kommunikoi tiimisi kanssa siitä miten parhaiten pystytte toimimaan tilanteessa ja jakamaan työmäärää.

InnoEvent on intensiivinen viikko, joka vaatii läsnäoloa joka päivä, ja lähtökohtaisesti vain sairastuminen on pätevä syy poissaololle.

8. Mitä jos ilmoittaudun tapahtumaan, mutta myöhemmin käykin ilmi etten pysty osallistumaan?

9. Onko perjantai-illan Gaala pakollinen kaikille?

Perjantai-illan Gaala on osa tapahtumaa, joten kaikkien oletetaan osallistuvan siihen. Se on myös paikka jossa julkistetaan ja palkitaan jokaisen toimeksiannon voittajatiimi, joten tahdot varmasti olla läsnä kuulemassa kuka vie kotiin palkinnot (ehkä se olet sinä!).

Gaala on myös paikka kuluneen viikon juhlistamiseen sekä vaativan innovointiprojektin jälkeiseen rentoutumiseen, joten miksi et tahtoisi olla mukana?

10. Saako osallistumisesta opintopisteitä?

Kyllä vain!!

Osallistuminen tapahtumaan kerryttää sinulle 2 opintopistettä. Jos olet TTY:n tai UTA:n opiskelija, muistathan ilmoittautua TAMKin InnoEvent -kurssille Ristiinopiskelupalveun kautta. Suurimmalle osalle TAMKin opiskelijoita opintopisteet tulevat osana oman koulutusohjelman kurssia, joten erillistä ilmoittautumista Pakin kautta ei tarvita.

11. Minulla on tapahtumaan liittyvä kysymys johon en löydä vastausta, kehen otan yhteyttä ja miten?

Jos olet lukenut kaiken tarjolla olevan tiedon, etkä siltikään löydä vastausta jonka tarvitset, ota meihin yhteyttä!

Voit joko laittaa sähköpostia tai soittaa yhdelle meistä, jos tiedät kelle osoittaa kysymyksesi. Huomioithan, että InnoEvent Tampere on suuri tapahtuma ja saamme paljon sähköpostia. Vastaamme niihin kyllä, mutta joskus siihen menee hieman aikaa. Loppujen lopuksi mekin olemme vain ihmisiä!

Lisäksi tapahtuman aikana voit löytää meidät projektitiimiläiset tapahtumatilasta, nappaa ihmeessä hihasta jos on kysyttävää!